Nytt om oss

TV Åland har lagt om verksamheten.

Ryktet om vår hädangång är förhastat !

Låter lite dramatiskt. För vi fortsätter "business as usual". Men i stället för att ligga ute i etern hela tiden har vi gått in på större programenheter. Typ dokumentation för uppdragsgivare. Men också bevakning av större regionala händelser. 

Alltsedan 2005 har TV Åland bjudit ålänningarna på gratis-TV. Med nya programblock varannan vecka, månad efter månad. År efter år.Eller som Kaj Grundström sa i en tidningsintervju :"Det här håller jag på med så länge det är roligt". Underförstått, så länge det känns motiverande, inspirerande.

Feedbacken från tittarna har varit, utan överord, överväldigande positiv. Men det samma kan inte sägas om reaktionen från det "Officiella-Åland". Den kan i bästa fall beskrivas som en förströdd gäspning. 

Så det är väl bäst att låta dem fortsätta sin slummer. TV Åland i sin nuvarande form har kopplat ur sig från det åländska "mediabruset" sommaren 2008. Kalle Wetterström, en av Ålands få professionella tv-filmare, fortsätter produktionen i i egen regi. Med TV Åland Productions Ab som medproducent och distributör.

TV Åland har faktiskt rört om i det åländska tv-landskapet. En innovation var webben.

Så här lanserade vi den sommaren 2007 :

"TV Åland startar webb-tv

 

Det åländska medialandskapet har fått en nykomling. De åländska IT-proffsen Björn E. Zetterman och Marcus Andersson har skapat ett nytt sätt att se inslag från regionalkanalen TV Åland.

Tekniken går ut på att tittaren när som helst och var som helst runt jordklotet kan öppna sin dator, gå in på TV Ålands hemsida www.tv.ax och via den se delar av eller hela programinslag.

”Det här är ju inte någon obegriplig science fiction utan ett modernt sätt att enkelt och avgiftsfritt för tittarna få breddat utbud och valmöjligheter. Speciellt för ålänningarna. Men eftersom de geografiska gränserna nu suddats bort så har vi redan nu fått feedback utifrån Åland med ’tack för att nu kan vi se vad som händer där hemma”.
  
 
 
Uppgiftslämnare:
 
TV ÅLAND PRODUCTIONS AB
Kaj Grundström (producent och ägare)
www.tv.ax
 
Tel. 0457 31 35 025

e-post : kaj@tv.ax